Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Конференція освітян Шацької громади

Дата: 30.08.2022 15:00
Кількість переглядів: 865

Фото без опису

29 серпня відбулася традиційна конференція освітян Шацької громади. В непростий воєнний час педагоги й учні стартують у новий навчальний рік. Знання школярі здобуватимуть у дистанційному режимі, оскільки навчальні заклади Шацької громади розташовані в 50-кілометровій зоні від кордону з ворожою білоруссю.

В роботі конференції  взяли участь Ольга Сахарук, заступниця Шацького селищного голови, Світлана Омельчук, в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Шацької селищної ради, Олена Моніч, директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Шацької селищної ради», Катерина Редько, голова об’єднаної первинної організації профспілки працівників освіти і науки України Шацької селищної ради та керівники освітніх закладів.

Захід розпочався з хвилини мовчання в пам'ять про захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Фото без опису

Про підсумки роботи освітніх закладів в 2021-2022 навчальному році поінформувала присутніх Світлана Омельчук.

Головні тези виступу посадовиці:

– у громаді працює 9 закладів дошкільної освіти та 1 структурний підрозділ Мельниківського ліцею, які відвідувало 484 дитини; в закладах трудиться 133 працівники;

– функціонує 9 закладів загальної середньої освіти (2 опорних, 7 філій), в яких працює 323 педагоги; 297 випускників 9 та 11 класів отримали документи про освіту (21 свідоцтво з відзнакою; 6 золотих медалей, 3 – срібні);

– мультипредметний тест на найвищі 200 балів склали 6 учнів (3 – Світязького ліцею, 2 – Шацького, 1 – Піщанського);

– за межами України будуть навчатися і працювати відповідно 88 учнів і 3 вчителі; з вересня продовжать навчання в закладах громади 5 школярів з числа внутрішньо переміщених осіб;

– працює 2 заклади позашкільної освіти: будинок дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацька спортивна школа; в БДЮТ у 17 гуртках навчалося 302 дітей (вихованці посіли перше місце у всеукраїнському заході «Знай і люби свій край», завоювали призові місця у різноманітних творчих конкурсах); в ДЮСШ на 4-х відділеннях навчається 178 дітей (юні спортсмени брали участь у всеукраїнських, обласних та місцевого рівня змаганнях, з яких привезли численні нагороди);

– заробітна плата педагогів склала в 2021 році 60 млн 172 грн, за 8 місяців 2022 року – 38 млн 964 тис. грн. (з державного бюджету); працівників ЗДО, позашкілля та техперсоналу в 2021 році – 28 млн 398 тис. грн., за 8 місяців 2022 року – 16 млн 76 тис. грн. (з місцевого бюджету); з початком війни з працівників закладів освіти було знято доплати за роботи, які фактично не виконувалися; з 1 березня встановлено надбавку за престижність праці в розмірі 5%; для працівників дошкільної та позашкільної освіти оголошено простій.

Фото без опису

«Пріоритетними для нас залишаються якісна освіта учнів та акцент на національно-патріотичне виховання. Першочергові завдання – підвищення ефективності навчально-виховного процесу в умовах дистанційного режиму, покращення комунікації між батьками, учнями і вчителями шляхом запровадження електронних журналів і щоденників, створення атмосфери довіри і взаємоповаги. Дякую всім працівникам сфери за їхню волонтерську діяльність, за допомогу Збройним силам України і вклад у перемогу», – підсумувала Світлана Степанівна.

Олена Моніч, директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Шацької селищної ради», розповіла про роботу щодо підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності вчителів, вдосконалення системи інклюзивного навчання, участь трьох педагогів у всеукраїнському конкурсі «Вчитель року – 2022», успіх шацьких освітян в обласній виставці дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині» тощо. 

Фото без опису

Під час конференції її учасники обговорили шляхи вирішення проблеми відсутності інтернету або гаджетів в деяких учасників навчального процесу; питання соціального захисту освітян в умовах воєнного стану, відповідальності батьків за пропуски уроків школярами, дотримання санітарного законодавства тощо.

Наостанок Ольга Сахарук, заступниця селищного голови, висловила сподівання, що дистанційний формат навчання не погіршить якості надання освітніх послуг, зазначила, що в новому навчальному році контролюватиметься відвідування учнями занять та здійснюватиметься моніторинг організації вчителями освітнього процесу. Відтак побажала учасникам конференції та всім педагогам сил, натхнення, вдалого старту в новий навчальний рік, перемог і здобутків на освітньому фронті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь