Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Нарада з власниками баз відпочинку з участю голови Ковельської РВА

Дата: 23.05.2022 14:00
Кількість переглядів: 744

Фото без опису

20 травня Сергій Карпук, Шацький селищний голова, провів нараду з власниками і комендантами баз відпочинку громади. В офіційному заході взяли участь Ольга Черен, голова Ковельської районної військової адміністрації, Володимир Войтанік, начальник Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області, Павло Микитюк, начальник сектору поліцейської діяльності №2 (смт Шацьк) Ковельського районного управління поліції ГУ НП у Волинській області, Людмила Єрофєєва, заступник Шацького селищного голови, керівники рятувальної, екологічної служб, Держпродспоживслужби та Шацького НПП.

Перед початком літнього сезону відпочинку присутні традиційно зібралися, щоб обговорити актуальні питання, пов’язані з функціонуванням закладів зони відпочинку в воєнний час, ознайомити власників баз з новими правилами та нормами, дотримання яких дозволить ефективно й безпечно працювати.

«В країні війна. Волинь має 157 км спільного кордону з білоруссю – країною-агресоркою. Тому нинішній сезон відпочинку буде непростим. Втім, одні мають відпочити, набратися сил, інші – виконати свою роботу й отримати зарплату. Ви є воїнами тилу, тому прошу вас бути законослухняними і справно сплачувати податки», – з такими словами звернулася до учасників наради Ольга Черен.

Фото без опису

Зі слів очільника громади Сергія Карпука, реорганізоване КП «Добробут» смт Шацьк надаватиме закладам необхідні послуги, проте на умовах, які суттєво відрізнятимуться від тих, що діяли минулого року. Торік бази відпочинку заборгували велику суму (сплатили лише 20% від необхідного) практично за всі види послуг: утримання рятувальних постів, прибирання територій, вивезення сміття, водовідведення. В тому числі казна недотримала й туристичного збору.  В результаті селищна рада вимушена була погасити заборгованість комунального підприємства з власного бюджету, сплативши понад 600 тис. грн.

«Тому надалі працювати собі в збиток ми не будемо. Цьогоріч облаштовувати та утримувати три рятувальні пости будуть винятково власники баз. Більше того, відповідно до розпорядження голови Ковельської районної військової адміністрації буде створена і працюватиме комісія, котра не дозволить відкритися базам, які боргують плату за надані послуги», – наголосив Сергій Карпук.

Павло Микитюк рекомендував власникам баз обладнувати території відеокамерами, вести реєстр відпочивальників, аби  легше було виявляти серед них колаборантів та порушників; контролювати дотримання комендантської години. Також акцентував увагу на тому, що музика цього сезону буде під забороною, а громадський порядок охоронятиме поліція спільно з представниками територіальної оборони.

На важливості дотримання санітарних норм наголосила Тетяна Савош, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шацького управління ГУ Держпродспоживслужби в Волинській області; екологічного законодавства – Василь Ткачук, головний спеціаліст-державний інспектор ДЕІ у Волинській області.

Наприкінці наради присутні обговорили питання конкретної плати за утримання територій. Що стосується будівництва в зоні відпочинку центральної дороги з пішохідними зонами, велосипедними доріжками та освітленням, то це питання вирішили перенести до спокійніших часів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь