Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Навчальний візит до ЦНАП у м. Устилуг

Дата: 22.08.2018 10:03
Кількість переглядів: 1059

Секретар селищної ради Л.С. Цевух, начальник відділу організаційно-правового забезпечення О.О. Найда, начальник відділу ЦНАП Шацької РДА І.В. Будник та адміністратор відділу С.Б. Гошовська 20 серпня 2018 року взяли участь в навчальному візиті до ЦНАП у місті Устилуг. Зокрема учасниками візиту були голови громад, сільських рад,  фахівці ЦНАП та спеціалісти з надання муніципальних послуг.

Фото без опису

Під час ознайомчого візиту до Устилузького ЦНАП його начальник, Олег Василенко, розповів історію створення Центру, перелік послуг, регламент та функціонування ЦНАПу. Учасники ознайомчого візиту оглянули фойє, фронт і бек-офіси, санітарну кімнату, кімнату відпочинку працівників тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У рамках заходу представники громад побачили, як на практиці реалізуються інституційні механізми в ЦНАП, наприклад, інструменти інтеграції послуг, можливості гнучкого формування команди/персоналу ЦНАП з ефективним використанням наявних людських ресурсів. Також учасники дізнались більше про інфраструктурні особливості створення ЦНАП: відкритий простір приміщень, безбар?єрність, умови для осіб з інвалідністю, місця для самообслуговування, куточки для дітей, супутні послуги в ЦНАП тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Експерт Асоціації ЦНАП Лариса Карп'як розповіла, що кожна громада має вирішувати, наскільки великий ЦНАП у ній має бути, які послуги там надавати населенню. «ЦНАП потрібний у кожній ОТГ, адже тоді людям не потрібно буде їхати за довідкою в район. Послуга має йти до людини», - наголосила вона.

Фото без опису

Регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою» Станіслав Ющик розповів детальніше про Програму за напрямком «Покращення якості адміністративних послуг», умови участі в Програмі для отримання допомоги на створення та модернізацію ЦНАП.

«ЦНАП є одним із символів реформи децентралізації і реальним кроком до зміни якості життя в об’єднаних територіальних громадах», - зауважив Станіслав Ющик.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь