Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Мешканців громади просять долучитися до створення офіційної символіки Ковельського району

Дата: 04.08.2021 09:53
Кількість переглядів: 898

Відповідно до рішення Ковельської районної ради від 30 липня 2021 року № 6/17 «Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки Ковельського району Волинської області»  Ковельська районна рада оголошує старт подачі заявок на участь у конкурсі  щодо створення офіційної символіки Ковельського району Волинської області.

Термін подачі конкурсних робіт  – з 02.08.2021 р. по 03.09.2021 р.

Конкурс проводиться з метою визначення найкращих пропозицій по створенню офіційної символіки Ковельського району Волинської області, а саме:

- створення ескізу герба та прапора  району;

-створення ескізу логотипа району;

-написання тексту та музики гімну району.

У конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи.

Участь у конкурсі безкоштовна.

Для участі у конкурсі особа подає заявку та документи визначені Вимогами до комплекту конкурсних робіт (дивитись далі по тексту).

Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт у різних  номінаціях.

Подача учасником конкурсної роботи означає його згоду на її подальше редактування та використання з метою проведення конкурсу.

У разі надсилання конкурсних робіт електронною поштою учасник надсилає усі документи в електронному вигляді згідно з вимогами зазначеними нижче.

До проектів зображень (макетів) обов’язково додається інформація про автора (авторів):

– прізвище, ім’я, по-батькові;

– адреса;

– контактні телефони;

– інші відомості (вік, освіта, місце роботи, навчання та ін.).

Вимоги до конкурсних робіт

Вимоги до ескізу герба, прапора, логотипу

Герб  Ковельського району Волинської області

Ескіз герба Ковельського району Волинської області   повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

Ескіз герба повинен відображати характерні особливості населених  пунктів  району, містити малюнки, або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати район  серед інших районів області, України.

Прапор  Ковельського району Волинської області

Ескіз прапора Ковельського району Волинської області повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

На ескізі прапора має бути розміщений герб району або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.

Логотип  Ковельського району Волинської області

Ескіз  логотипа  Ковельського району Волинської області   повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

Ескіз логотипа  повинен відображати характерні особливості населених  пунктів  району, містити знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати район  серед інших  районів області, України.

Вимоги до тексту та музики гімну Ковельського району Волинської області

Текст гімну має бути написаний українською мовою. Стиль і лексика тексту мусять відповідати загальновизнаним етично-моральним нормам.

Запропонований текст повинен мати високий поетичний рівень, містити ознаки ліричного твору (ритм, рима, благозвучність та ін). Текст гімну має бути покладений на музику та поданий у вигляді нотного запису.

Додатково учасники конкурсу можуть подавати (надсилати) музику (фонограму) гімну або готовий музичний твір у форматі аудіофайла  та в електронному вигляді або на електронному носії (СDR диск тощо).

Текст і музика гімну  району повинні відображати історичну і культурну спадщину, звичаї і традиції громад, прагнення їх мешканців жити в незалежній Українській державі.

Текст і музика мають бути авторськими та не містити плагіату.

Вимоги до комплекту конкурсних робіт

На конкурс зі створення ескізу  символіки Ковельського району Волинської області  учасник подає (надсилає) наступні документи:

- заявку на участь у конкурсі;

- кольорове зображення герба району (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді)

- короткий опис герба із зазначенням значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді);

- кольорове зображення прапора району (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді;)

- короткий опис прапора із зазначенням значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді).

На конкурс з написання тексту та музики гімну району учасник подає (надсилає) наступні документи:

- заявку на участь уконкурсі;

- текст гімну (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді);

- ноти (мелодію) гімну (на нотному аркуші);

- за бажанням – аудіофайл гімну (в електронному вигляді або на CDR диску тощо).

З метою виготовлення ескізного проекту герба і прапора учасник конкурсу повинен:

1) виявити, вивчити і встановити зміст і причини виникнення всіх давніх знаків, які використовувалися територіальними громадами району;

2) у випадку використання у давньому гербі символів, поширених в інших знаках, ввести додаткові геральдичні фігури, які вказували би на приналежність нового герба території району;

3) у разі вживання у давньому гербі елементів, не придатних для використання у сучасних умовах, та у разі відсутності будь-яких даних про давні герби розробляються нові знаки.

Для досягнення юридичної та геральдичної грамотності при створенні знаків велике значення має використання сюжетів легенд, пов’язаних із виникненням та розвитком населених пунктів та територій району, розкриття змісту назви району чи населених його пунктів, відображення якихось специфічних місцевих особливостей.

Порядок подачі конкурсних робіт

Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою до виконавчого апарату Ковельської районної ради за адресою: вул. Незалежності, 73/ 201 м.Ковель, Ковельського району Волинської області.

Конкурсні роботи, що подаються в електронному вигляді, надсилаються на електронну скриньку  kovel-rajrada@ukr.net з поміткою у назві теми листа «Герб, прапор, логотип, гімн району».

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь