Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Віддалені села громади: проблеми людей та завдання для керівництва

Дата: 15.03.2021 09:31
Кількість переглядів: 974

Фото без опису11 березня Сергій Карпук, Шацький селищний голова, провів особистий прийом громадян у селах Пулемець, Ростань, Хрипськ, Перешпа. До діалогу з представниками громади долучилися Богдан Тимошук, секретар селищної ради, та староста Василь Демедюк.

Очільник громади у кожному населеному пункті ознайомив мешканців з фінансовою ситуацією на їхніх територіях, озвучивши суми доходів та значно вищих видатків на соціальну сферу та управлінський апарат. Відтак закликав громадян активно долучатися до написання проєктів в рамках відповідної місцевої програми, яка незабаром почне діяти в селищній раді, і таким чином почати залучати кошти на вирішення локальних проблем на своїх територіях.

Серед пріоритетних завдань для влади на цей рік – вуличне освітлення в селах Пулемець та Хрипськ, облаштування місць тимчасового зберігання ТПВ, залучення коштів держбюджету на проведення інтернету. Важливим є й питання створення на території пожежного депо.

В Пулемці жителі просили відремонтувати дороги, запитували про долю поштового відділення та озвучили низку особистих звернень.

Активісти з села Перешпа розповіли селищному голові, чим живе маленький населений пункт. Скаржилися на те, що вантажний транспорт, який возить ліс, руйнує дороги; що листоноша нестабільно доставляє людям листи та періодику. Серед інших проблем – відсутність інтернету, засміченість території, нестабільна напруга в електромережі.

В селі Хрипськ чимало звернень стосувалися питань неврегульованих рейсів пасажирського транспорту, неякісного мобільного зв’язку,  доставки в село балонів зі скрапленим газом. Місцеві жителі порушували питання впорядкування обелісків та місць масового поховання, озвучували особисті звернення.

Є свої проблеми і в селі Ростань. Серед основних – відсутність освітлення на деяких вулицях, негаразди в місцевій школі, транспортне перевезення, руйнування лісовозами доріг. Потребує впорядкування сільське кладовище, де необхідно порізати дерева, а саму територію обгородити. Цього року в бюджеті передбачено 45 тис. грн. на будівництво ганку в місцевому дитсадку. Громадські активісти Ростані виявили бажання взяти участь у написанні проєктів, аби залучити кошти для вирішення проблем населеного пункту. Під час прийому громадян вони заручилися підтримкою очільника та фахівців селищної ради.

Всі питання, порушені мешканцями населених пунктів, селищний голова взяв на контроль – для подальшого опрацювання та оперативного вирішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь